Tasarım Stüdyosu IV
Öğrencilerden, belirlenen alanların olanaklarını ve sınırlarını analiz etmeleri, mevcut durumu eskiz ve maket çalışmalarıyla belirlemeleri beklenir. Tasarım problemi ile ilgili derinlemesine araştırma yaparak mekânsal ve işlevsel gereksinimleri belirlemelidirler (kullanıcı profili, tasarlanan restoranın gastronomik seçimlerine ve çeşidine göre şekillenebilecek birçok farklı kültürden ve çevreden, her yaş aralığından ve farklı fiziksel özelliklere sahip her bireyden oluşabilecek kişilerden oluşabilir). Bağlam, mekân özellikleri, senaryo, iş akışı ve gereksinimlere bağlı olarak bir tasarım kavramı oluşturup, eskiz, maket ve 3 boyutlu programlarla geliştirilmelidir. Biçim, malzeme, renk, doku ve mobilya uygulamaları ile tasarım fikri mekânsal fonksiyonlar, çevre ve kullanıcı ilişkileri düşünülerek oluşturulmalıdır. Restorana ait iç mekân çözümleri, 1/100, 1/50, 1/20, 1/10 ve 1/5 ölçekli mimari çizimler, perspektifler ve çalışma maketi ile final sunumuna hazırlanmalıdır.
Course Credit | Credit Fees | ECTS Credit | Season | Language | Lecturer | Course Calendar |
---|---|---|---|---|---|---|
6 | 6500₺ | 10 | Güz | Türkçe | Updating |