Enfeksiyon Kontrol ve Sterilizasyon
1. Hafta: Enfeksiyon Hastalıklarına Giriş, Enfeksiyon Zinciri 2. Hafta: Mikroorganizmaların Sınıflandırılması ve Genel Özellikleri 3. Hafta: Enfeksiyon Belirtileri 4. Hafta: Normal Flora, Bağışıklama 5. Hafta: Standart Önlemler ve Bulaşma Yoluna Yönelik Önlemler 6. Hafta: Hastane Enfeksiyonları 7. Hafta: Kan Yoluyla Bulaşan Enfeksiyonlar 8. Hafta: Cinsel Yolla Bulaşan Enfeksiyonlar 9. Hafta: Gıda ve Su ile Bulaşan Hastalıklar 10. Hafta: Solunun Yoluyla Bulaşan Hastalıklar 11. Hafta: Sterilizasyon ve Dezenfeksiyon 12. Hafta: El Hijyeni ve Tıbbi Atık 13. Hafta: Sterilizasyon Yöntemleri (Otoklav, Pastör Fırını vb.)
Ders Kredisi | Kredi Ücreti | AKTS Kredisi | Verildiği Dönem | Dil | Dersi Veren | Ders Takvimi |
---|---|---|---|---|---|---|
2 | 5000₺ | 4 | Bahar | Türkçe | Güncelleniyor |